Light + Building

Največji mednarodni strokovni sejem za arhitekturo, razsvetljavo, inštalacie in avtomatizacijo zgradb na svetu

Light + Building, največji mednarodni strokovni sejem za arhitekturo, razsvetljavo, inštalacije in avtomatizacijo zgradb na svetu, je bil lani prva žrtev covida-19 v Frankfurtu. Tako za proizvajalce kot trgovino in storitvene dejavnosti na področju gradbeništva je bil to hud udarec, saj bodo zaradi tega med dvema sejmoma zdaj minila kar štiri leta.

To dejavnost namreč zaznamuje hiter tehnični razvoj, industrija pa glavne novosti vedno predstavlja prav na sejmu Light + Building. Te pomembno prispevajo tako k varnosti, udobju, estetiki in kulturi bivanja, kot tudi k bolj trajnostnemu življenju, z energijsko učinkovitejšimi rešitvami in s samo trajnostno proizvodnjo izdelkov.

Razstavni program 2022

Light + Building s svojo edinstveno zasnovo, s tremi vsebinsko povezanimi sklopi (razsvetljava, elektrotehnika in avtomatizacija zgradb), ponuja integralne rešitve za izzive, ki jih pred nas postavljajo zahteve po vse večji energijski učinkovitosti, in omogoča integralno načrtovanje stavb in njihovo upravljanje. 

  • Svetila: vse vrste svetil, deli in pribor, … 
  • Elektrotehnika: instalacije, deli in pribor, nizkonapetostna oprema in stikala, distribucija električne energije, električno ogrevanje, fotonapetostni sistemi, varnostni sistemi, mrežne tehnologije, merilna in preizkuševalna oprema, programska oprema, e-mobilnost (polnilne postaje), … 

V okviru tega sklopa je organizirana tudi posebna platforma Intersec Building, ki je namenjena varnostnim vidikom zgradb. Intersec je sicer vodilni mednarodni strokovni sejem na svetu za varnost, varovanje in požarno zaščito na svetu. Organizira ga Frankfurtski sejem; glavni sejem poteka januarja v Dubaju, sicer pa vključuje še 13 sejemskih prireditev in konferenc po vsem svetu. 

  • Avtomatizacija zgradb: avtomatizacija zgradb in stanovanj, upravljanje objektov, …

Izvleček spremljevalnega strokovnega programa (2020)

Power for Mobility: E-mobilnost lahko občutno zmanjša izpuste CO2. V Nemčiji naj bi bilo do leta 2030 med 7 in 10,5 milijona električnih vozil. Temeljni pogoj je polno funkcionalna polnilna infrastruktura, kar pomeni od 700 tisoč do milijon navadnih in od 70 do sto tisoč hitrih polnilnih mest. Po predvidevanjih bomo večino polnjenj, 85 odstotkov, opravili doma, kar pomeni še od devet do enajst milijonov zasebnih polnilnih mest. Da bi to lahko zagotovili, bo treba pregledati infrastrukturo in jo po potrebi prilagoditi novim potrebam. Prilagoditve bodo terjale spremembe tudi v tehničnem upravljanju zgradb. In prav tem vprašanjem bo namenjena posebna razstava Power for Mobility. 

Design Plus powered by Light + Building: najbolj uveljavljena in prepoznavna nagrada Frankfurtskega sejma. Nagrajene izdelke ne odlikuje samo vrhunski dizajn, temveč tudi funkcionalnost in tehnična dovršenost oziroma inovativnost. 

Trend Forum: Ekologija, holistični pristop, izdelki prihodnosti in recikliranje postajajo pomembni dejavniki v oblikovanju, za uresničitev teh zamisli pa so pogosto potrebni tudi novi, predvsem trajni in trajnostni materiali, denimo les ali kamen. Hitro pa se uveljavljajo tudi alternativne surovine, kot je bioplastika. Del tega odseva tudi Trend Forum, ki vizualizira različne oblikovalske zasnove in predstavlja izbrane izdelke, integrirane v neobičajne postavitve prostorov.

Sejmi pod blagovno znamko Light + Building po vsem svetu

Frankfurtski sejem je vodilna sejemska hiša na svetu za organizacijo sejmov s področja razsvetljave, elektroinštalacij in avtomatizacije zgradb. Poleg osrednjega sejma v Frankfurtu organiziramo še 14 tovrstnih sejmov po vsem svetu. Po vsebini so prilagojeni potrebam regionalnih trgov.

Light + Building Technology worldwide:
LED Expo Mumbai, Mumbai, Indija
Light + LED Expo India, New Delhi, Indija
Electrical Building Technology India, New Delhi, Indija
Guangzhou International Lighting Exhibition, Guangzhou, Kitajska
Guangzhou Electrical Building Technology, Guangzhou, Kitajska
Shanghai Intelligent Building Technology, Šanghaj, Kitajska
Shanghai Smart Home Technology, Šanghaj, Kitajska
Shanghai International Lighting Fair, Šanghaj, Kitajska
Interlight Russia, Moskva, Rusija
Intelligent building Russia, Moskva, Rusija
Thailand Lighting Fair, Bangkok, Tajska
Thailand Building Fair, Bangkok, Tajska
Light Middle East, Dubaj, ZAE
BIEL Light + Building Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina

Aplikacija Light + Building Navigator za pametne telefone in tablične računalnike

V spletnih trgovinah iTunes in Google play najdete aplikacijo "Light + Building Navigator", ki vsebuje katalog razstavljavcev, interaktivni tloris sejmišča in hal ter druge koristne informacije o sejmu. Poleg tega ponujaja možnost izdelave lastnih seznamov, vodenje zapiskov in podobno. Več o aplikaciji si lahko preberete tukaj.

Tvrtka koristi kolačiće za pružanje najboljeg iskustva pregledavanja. Korištenjem naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića. Više informacija