Ambiente

Največji mednarodni strokovni sejem izdelkov široke potrošnje na svetu (notranja oprema, design, vse za kuhinjo in jedilnico, mali gospodinjski aparati, darila, bižuterija)

Ambiente - The Show

Kako oblikovati privlačen program, kateri izdelki bodo prodajne uspešnice, kateri pa so primerni za dopolnilno ponudbo? To so vprašanja, ki si jih trgovci zastavljajo ves čas, nove odgovore in ideje pa vsako leto februarja ponudi mednarodni strokovni sejem Ambiente: Ambiente je preprosto The Show, največji in najpomembnejši.

Leta 2020 (*) se je predstavilo 4.635 razstavljavcev iz 93 držav, kar je največ v zadnjih petih letih. Na žalost je uspeh zasenčil za približno 20 odstotkov manjši obisk, in sicer zaradi zgodovinsko skoraj neponovljive kombinacije negativnih dejavnikov: izbruha koronavirusa in nevihte Ciara oziroma Sabine, zaradi katere niso bili odpovedani samo številni letalski poleti, temveč so bile prekinjene tudi železniške povezave v Nemčiji. Kljub temu so prišli obiskovalci iz skoraj 160 držav.

Sklop HoReCa - novost v letu 2020
Najpomembnejša novost v letu 2020 je bila odprtje sklopa HoReCa. V hali 6.0 se je predstavilo skoraj 90 razstavljavcev, ki so predstavili celovito ponudbo izdelkov za gostinstvo v javnem delu objekta (front of the house). Ta del je namenjen odločevalcem v hotelirstvu, gostinstvu, ponudnikom pripravljene hrane ter letalskim in ladijskim prevoznikom.

* 2020: nerevidirani podatki iz zaključnega poročila

Razstavni program

Ambiente ponuja ves spekter izdelkov široke potrošnje – od ekskluzivnih serij in izdelkov najvišjih cenovnih razredov do velikoserijske ponudbe – v treh prepoznavnih sklopih:

  • dining – vse za kuhinjo in jedilnico
  • giving – darila
  • living – notranja oprema in dekoracija

Iskanje nabavnih virov (sourcing): Poskrbljeno je tudi za tiste, ki iščejo zanesljive proizvajalce za svoje izdelke oziroma nabavne vire. V programu Sourcing je leta 2020 svojo ponudbo predstavilo skoraj 2.000 dobaviteljev iz Azije, Južne Amerike in Afrike.

Tvrtka koristi kolačiće za pružanje najboljeg iskustva pregledavanja. Korištenjem naših usluga prihvaćate našu upotrebu kolačića. Više informacija